Category Archives: Uncategorized

Wij zijn weer OPEN vanaf 3 september 2018

Vanaf maandag 3 september 2018 starten we weer het sport en beweegseizoen bij SaSaFit. We hebben nieuwe en gave  projecten op de agenda staan.

MEIDEN VAN GOUDa
Elke woensdagavond van 19.00-22.00 uur is het Meiden van Goud avond. Met elke keer weer nieuwe events met thema’s zoals: leer jezelf maar ook andere meiden kennen. Het programma nodigt je uit om actief te worden via intensieve bootcamps en bokslessen. Het nodigt je ook uit naar SaSaFit te komen waar je jezelf mag zijn en waar je jouw skills, dromen, verlangens of onzekerheden mag delen. Alles mag, niks moet!

Wil je meedenken en mee-organiseren dan kan dat ook?! Geef je dan op via info@sasafit.nl.

Wanneer:  start september 2018 t/m april 2019 (kick off 29 aug)
Wie voert activiteiten uit:  vrijwilligers, gastdocenten/trainers/professionals
Locatie activiteit: SaSaFit en externe locatie
Tijdstip activiteit: woensdag 19.00 – 22.00 uur
Kosten deelname programma: 20 euro per maand  of strippenkaart

Er zijn verschillende workshops waaraan je mee kunt doen:

  1. Sport en gezondheid        bootcamp – boxing ­ – gezonde leefstijl
  2. Identiteit                                zelfinzicht – zelfvertrouwen – (h)erkenning
  3. Leren                                        skills  academie –  ontwikkelen
  4. Talenten ontdekken          podium – performen
  5. Vrije tijd en ontspanning meidenpraat – filmavond – beauty – styling

Naast dit programma blijven de reguliere bokslessen elke week op woensdagavond doorgaan van 19.00-20.00 uur.

Alles uit jezelf en de ramadan halen met SaSaFit!

De ramadan is een bijzondere maand voor moslims. Het is de negende maand van de Islamitische kalender waarin vasten centraal staat. Stichting SaSaFit telt veel vastende leden. Deze leden willen dan ook graag door blijven sporten in deze maand.

Ben je een sportfanaat? Wees dan niet getreurd! Je kunt blijven sporten tijdens de ramadan. Wij houden rekening met de vastende leden door een aangepast sportrooster aan te houden. Volgens Saliha Bochhah, voorzitter van stichting SaSaFit, gaat Ramadan en sporten prima samen. Sterker nog, je kunt daaruit je energie halen.

Stichting SaSaFit is geen sportschool, wij helpen vrouwen met verschillende culturele achtergronden op een positieve manier deel te nemen aan de samenleving. Zo worden er regelmatig beautyavonden, groepslessen en workshops georganiseerd. SaSaFit helpt je  vitaler te worden door te ontspannen en geluk te vinden in beweging. Volgens Bochhah vergeten veel vrouwen dit door hun drukke bestaan. Het is dan ook haar passie om de dagelijkse saaie routines van vrouwen om te gooien. Vrouwen moeten meer uit hun comfortzone stappen en een dagje met ons door de modder lopen in het Goudse Hout bijvoorbeeld.

Om sporten en de ramadan te combineren is extra op je voeding letten van groot belang. Eet bijvoorbeeld walnoten en avocado voor de gezonde vetten. Tevens is het belangrijk om je verwachtingen bij te stellen. Tijdens het vasten kun je simpelweg niet van jezelf eisen dat je zwaarder of meer moet gaan trainen. Als het trainen tijdens de ramadan te zwaar wordt kan er deelgenomen worden aan andere workshops. Om het sporten makkelijker te maken hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Trainingstips voor tijdens de Ramadan
Hieronder enkele tips om sporten en de ramadan te combineren:

  •  Train aan het eind van de middag of in de avond. Hierdoor kun je na het trainen je lichaam voorzien van de benodigde voedingsstoffen.
  • Drink in de avond na een training of wedstrijd voldoende water om je vochtbalans op pijl te houden.
  • Beperk je training tot 45 á 60 minuten maximaal.
  •  Eet zo clean mogelijk. Laat je niet verleiden om zoete dingen te eten of voeding die veel vet bevat.
  • Vergeet je supplementen niet! Een multivitamine is extra belangrijk in deze maand.

Zo maken wij er samen een extra mooie maand van!

Geschreven door: Kaoutar Allabbass, student Communicatie  aan de Hogeschool van Amsterdam

Kids Boksen

KidsActief
Zoek je voor jouw kind een sport waar hij/zij: veel energie in kwijt kan? met plezier naar toe gaat? zelfvertrouwen kweekt? spelenderwijze discipline leert? conditie opbouwt? leniger wordt? onzekerheid overwint? Als je een of meer van  deze vragen met ja beantwoord, dan zit je bij SaSaFit goed. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen elke woensdagmiddag vanaf 13.30 uur  tot 15.30 uur meedoen met ons KidsActief programma! Hierbij besteden we zowel aandacht aan de mentale  (workshops) als de fysieke gezondheid (boksen en bootcamp) van jouw kind.

Meer informatie
Ben je benieuwd of wil je op de hoogte blijven van deze activiteit?
Kom gerust een keer langs voor een gratis proefles of loop gerust een keer binnen bij SaSaFit en vraag naar meer informatie. Bellen kan ook, via onze contactbutton.